Rośnie popularność grillowania
Autorem artykułu jest Jan Lech
Gdy na zewnątrz robi się cieplej, niemal wszędzie w powietrzu roznosi się przyjemna woń pieczonego mięsa. Praktycznie każdy, kto ma własny ogródek rozpoczyna pewien gastronomiczny sezon. Sezon, który zazwyczaj trwa od maja do września, a wyznaczają go temperatury w porze wieczornej, pozwalające na ...
Gdy na zewnątrz robi się cieplej, niemal wszędzie w powietrzu roznosi się przyjemna woń pieczonego mięsa. Praktycznie każdy, kto ma własny ogródek rozpoczyna pewien gastronomiczny sezon. Sezon, który zazwyczaj trwa od maja do września, a wyznaczają go temperatury w porze wieczornej, pozwalające na spędzanie wolnego czasu na świeżym powietrzu. Panująca od kilku w Polsce moda na grillowanie przywędrowała do nas z USA, gdzie rożen i bogate akcesoria do grilli są jednym z podstawowych elementów wyposażenia każdego ogródka. Barbecue (bo tak nazywają tam grillowanie) stało się symbolem amerykańskiego stylu życia, dlatego tak łatwo i chętnie przyjęto je do naszej kultury. Dodając do tego tradycyjną polską gościnność, nie trudno zrozumieć dlaczego spędzanie czasu ze znajomymi przy grillu jest w naszym kraju tak popularne i powszechne. A gdyby ktoś jeszcze miał wątpliwości, wystarczy zapytać czy przypadkiem nie lubi dobrze przypieczonej karkówki. Takiemu przysmakowi, mało kto odmówi racji bytu.
---
Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz