niedziela, 12 czerwca 2011

czas na przepisy

Soczysta pierś z kurczaka grillowana z koprem włoskim
Ilość: dla 4 osób

Niezbędne składniki:
4 piersi z kurczaka
1 fenkuł/koper włoski
olej
100 ml majonezu light

Produkty KAMIS:
3-5 łyżek Ketchupu Łagodnego
Przyprawa do potraw z grilla Grill pikantny
2 łyżeczki Suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem Specialite

Piersi z kurczaka oprósz przyprawą grill pikantny, posmaruj olejem, odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Kurczaka lekko obsmaż na ruszcie, ułóż na folii aluminiowej, przykryj pokrojonym w cienkie plastry koprem włoskim, dodaj łyżkę masła, całość szczelnie zawiń. Piecz na grillu kilkanaście minut. Majonez połącz z ketchupem, dopraw suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem, dokładnie wymieszaj. Tak powstały sos to świetny dodatek do grillowanej piersi z kurczaka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz